Bisküvi Pasta

Bisküvi Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gr petibör bisküvi
  • 1 paket kakao
  • 1,5 bardağı süt

Pastayı kaplamak için krem şanti;

  • 8 yumurta beyazı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 bıçak ucu tuz

Pastanın üzeri için;

  • Hindistan cevizi baharatı
  • Kavrulmuş kadayıf parçacıkları
  • Öğütülmüş fıstıklar

Bisküvi Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kakaoyu derin bir tencereye alın, tüpü açmadan evvel içine sütü ekleyip kakao ve sütü topaklanma gidene kadar çırpın.
  2. Ardından tüpü açıp kakao kreması oluşuncaya kadar kısık ateşte yavaş yavaş karıştırın. Kakao kreması hazır ♨️.
  3. Veee krem şanti için de; 8 adet yumurta beyazını derin bir kaba alıp içine toz şekerini ve tuzu ek edip krem şanti kıvamına gelinceye kadar mikser ile çırpın.
  4. Ardından kakao kreması sıcak iken bisküvileri dik bir halde ortasına kakao kremasını sürerek dizin. Pastanın uzunluğu sizin kararınız ♨️♨️.
  5. Dizme sürecinden sonra krem şanti ile etrafını kapatın.
  6. Üzerine hindistan cevizi baharatını, kavrulmuş kadayıf parçacıklarını ve öğütülmüş fıstıkları serpin. Afiyet olsun ♨️🤍.

Bisküvi Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Harika Lezzetiyle Erişte Pilavı
Sucuklu Kaşarlı Poğaça
Erkek (Ham) İncir Reçeli
Redvelvet Pasta (Rengide Tadıda Efsane)
Köz Biber Çorbası
Mısır Unlu Bazlama
Hdabla | © 2025 |