Ballı Pankek

Ballı Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 7 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 buçuk su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
Ballı Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şekeri çırpıcı yada mikserle güzelce çırpın.
- Daha sonra süt, kabartma tozu, vanilin, sıvı yağ ve unu yani tüm gereçleri ek edip güzelce karıştırın.
- Tavaya kaşık yada hamur dökme aparatıyla döküp küçük küçük kabarcıklar oluşunca spatula ile çevirin ve önlü artlı kızartın.
- Kızaran pankekleri tabağına alıp üzerine süzme bal ve ceviz serpin yahut çikolata sosu döküp servis yapın. Afiyet olsun🥞🥞.
Ballı Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








