Ballı Pankek

Ballı Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin

Ballı Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şekeri çırpıcı yada mikserle güzelce çırpın.
  2. Daha sonra süt, kabartma tozu, vanilin, sıvı yağ ve unu yani tüm gereçleri ek edip güzelce karıştırın.
  3. Tavaya kaşık yada hamur dökme aparatıyla döküp küçük küçük kabarcıklar oluşunca spatula ile çevirin ve önlü artlı kızartın.
  4. Kızaran pankekleri tabağına alıp üzerine süzme bal ve ceviz serpin yahut çikolata sosu döküp servis yapın. Afiyet olsun🥞🥞.

Ballı Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Havuç Salatası
Kuru Üzümlü Ve Cevizli Pastane Kurabiyesi
Fırın Tadında Tencerede Kanat (2 Kişilik)
Trakya Tavuk Kapaması
Kinoa Kısırı
Kolay Muzlu Krep Tatlı
Hdabla | © 2025 |