Biberli Ekmek

Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Un

Üzeri için;

  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı susam
  • 1,5 yemek kaşığı biber – domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kekik

Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel hamuru hazırlıyoruz.
  2. Maya, şeker ve ılık sütü bir kaba alıp 5 dk bekliyoruz.
  3. Su, yağ, tuz, un da ek ediyoruz.
  4. Ele yapışmayan bir hamur olana kadar un ekliyoruz.
  5. Üzerini streç ile kapatıp 1 saat mayalandırıyoruz.
  6. İçi için soğanları küçük küçük doğruyoruz.
  7. Susam, ceviz, salça, zeytinyağı ve baharatları ek ediyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
  8. Mayalanan hamuru iki modüle bölüyoruz. 2 tepsi çıkıyor.
  9. İsterseniz bir tepsiyi peynirli poğaça vs yapabilirsiniz.
  10. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamuru yayıyoruz.
  11. Üzerine harcı sürüp fırına veriyoruz.
  12. 180 derecede üzeri kızarınca çıkartıyoruz. Afiyet olsun.

Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kruvasan
Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası
Ciğer Kavurma
Havuçlu Midyat Bulguru Kısırı
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Çiçek Ekmek
Tam Kıvamında Sütlaç
Hdabla | © 2025 |