Kruvasan

Kruvasan Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-5,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Arasına sürmek için;

  • 50 gram tereyağ

İç materyali için;

  • 2 adet haşlanmış rendelenmiş patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kruvasan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için; sıvı materyaller süt, su ve sıvı yağ ılık olarak karıştırılır. Yaş maya, şeker eklenir karıştırılır.
  2. Son olarak tuz ve un denetimli eklenir yumuşak bir hamur yoğrulur. Mayalanması için üzeri streçlenir.
  3. İç materyali için haşlanmış rendelenmiş patates, tuz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
  4. Mayalanan hamur 12 eşit beze yapılır.
  5. Pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Ortalarına tereyağ sürülerek 4’er li olarak üst üste koyulur.
  6. En üste yağ sürülmez. Üzeri streçlenir buzluğa koyulur.
  7. Yarım saat sonra sırasıyla buzluktan çıkartılır hafif unlayarak açılır.
  8. İstenilen büyüklükte kesilerek uç kısımlarına iç harcı koyularak fotoğraftaki üzere sarılır.
  9. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir tepsi mayası için bekletilir.
  10. Mayalanan kruvasanların üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağ karıştırılır sürülür.
  11. 200 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alınan kruvasan servis edilir. Afiyet olsun!

Not:kruvasanlar çikolatalı yapmak istenilirse hamur yoğurma evresinde tuz ölçüsü azaltılır şeker ölçüsü artırılır. Fırın ayarını kendi fırınınıza nazaran ayarlamanızı öneririm.

Kruvasan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mayasız Kolay Pişi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hızlı Pratik Kahvaltı
Lokanta Usulü Sarı Mercimek Çorbası (Videolu)
Zeytinyağlı Taze Barbunya
Baklavalı İrmik Helvası
Balkabaklı Sürpriz Muhallebi
Kırmızı Pancar Salatası Tarifi
Hdabla | © 2025 |