Biberli Acılı Ekmek

Biberli Acılı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un (4,5-5 bardak ortası un)

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı biber salçası (ev yapımı)
  • 150 gram çökelek
  • 5-6 kısım maydanoz
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) çay bardağı susam
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
  • İsteğe nazaran 1,5 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon

Biberli Acılı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru için süt, su, maya ve şekeri derin bir kapta karıştıralım.
  2. Ardından zeytinyağı,tuz ve unu (kontrolü) ekleyelim. ( ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edin. )
  3. Üzerini streç sinemayla kapatıp 45 dakika mayalandıralım.
  4. Karıştırma kabına üzeri için olan tüm malzemeleri(çökelek,kurusoğan,biber salçası,maydanoz,sarımsak,zeytinyağ,susam,çörek otu,kekik,kimyon)ekleyip karıştıralım.
  5. Mayalanan hamuru yavaş hareketlerle fazla havasını alın.
  6. Bezelere ayıralım ve her bir bezenin üzerine bir yemek kaşığı harçtan yayalım, tüm bezeler bitince 15 dakika tepside mayalandıralım.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirelim.

Not:biber salçası tuzlu olduğu için extra tuz eklemedim.

Biberli Acılı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Spoonful Tatlısı (Pratik, Çok Lezzetli)
Peynirli Pişi Tarifi
Mercimek Çorbası
Sebzeli Misket Köfte
Kestel (Tatlı Tuzlu Kuru Pasta)
Yufkalı Peynirli Börek
Hdabla | © 2025 |