Bezelye Yemeği

Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilogram taze bezelye
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 büyük uzunluk patates
  • 1 tatlı kaşığı konserve domates
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bezelyeyi güzelce yıkıyoruz.
  2. Ardından tencereye yağı soğanı koyup kavuruyoruz.
  3. Ardından kıymayı ek edip kavuruyoruz.
  4. Ardından havuçları ve patatesi küp küp doğrayıp kıymaya ek ediyoruz.
  5. Bezelyeyeleri ve salçayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  6. Sıcak su ve tuzu ekliyoruz.
  7. Kısık ateşte 40 dakika pişiriyoruz servise hazır, afiyet olsun.

Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Atıştırmalık Pizza Börek
Kiremit Köfte
Tavuk Pirzola
Dana Ciğer Sote
Meyveli Kek
Tavuklu Krep Sarma
Hdabla | © 2025 |