Beyaz Lahana Sarması

Beyaz Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta büyüklüğünde beyaz lahana
  • 1 yemek kaşığı tuz

İç materyal;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates (domates sosu varsa o da olur)
  • 12 adet biber
  • 1 su bardağı su
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Tuz biber
  • Karabiber
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

Beyaz Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle lahanamızı 4 de bölüp sıcak suda dirildiğini kaybedene kadar haşlayalım sonra süzelim.
  2. İç gereci için tavaya yağı alıp üzerine soğanı alalım.
  3. Soğan pembeleşinceye kadar kavuralım sonra üstüne doğradığımız biberleri ekleyelim birazda o denli kavuralım.
  4. Domates sosunu ekleyelim birazda o denli kavuralım biraz salça koyalım düzgünce kavuralım.
  5. Sonra baharatları,tuzu,pirinçi ve suyu ek edip karıştıralım kapağını kapatalım suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  6. Sonra bır yaprak lahanayı alalım büyüklüğüne nazaran 2 yahut 3 bölelim her birine 1 tatlı kağı iç harcını ekleyelim.
  7. Tencereye sırayla dizelim. Salça ve suyu karıştırıp üstüne gezdırın.
  8. Ocağa alıp pişmeye biraka bilirsiniz pişen lahanayı servıs edıp afiyetle yiyebilirsiniz ❤️.

Beyaz Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Kalburabastı
Gelin Pastası
Lokanta Usulu Tavuk Haşlama
Simit Ve Kaşarlı Sucuklu Simit
İpeksi Tiramisu (Borcamda)
Kıl Biber Turşusu
Hdabla | © 2025 |