Beyaz Lahana Sarması
Beyaz Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta büyüklüğünde beyaz lahana
- 1 yemek kaşığı tuz
İç materyal;
- 2 su bardağı pirinç
- 2 orta uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet domates (domates sosu varsa o da olur)
- 12 adet biber
- 1 su bardağı su
- Kimyon
- Pul biber
- Tuz biber
- Karabiber
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
Beyaz Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle lahanamızı 4 de bölüp sıcak suda dirildiğini kaybedene kadar haşlayalım sonra süzelim.
- İç gereci için tavaya yağı alıp üzerine soğanı alalım.
- Soğan pembeleşinceye kadar kavuralım sonra üstüne doğradığımız biberleri ekleyelim birazda o denli kavuralım.
- Domates sosunu ekleyelim birazda o denli kavuralım biraz salça koyalım düzgünce kavuralım.
- Sonra baharatları,tuzu,pirinçi ve suyu ek edip karıştıralım kapağını kapatalım suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Sonra bır yaprak lahanayı alalım büyüklüğüne nazaran 2 yahut 3 bölelim her birine 1 tatlı kağı iç harcını ekleyelim.
- Tencereye sırayla dizelim. Salça ve suyu karıştırıp üstüne gezdırın.
- Ocağa alıp pişmeye biraka bilirsiniz pişen lahanayı servıs edıp afiyetle yiyebilirsiniz ❤️.
Beyaz Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









