Beşamel Soslu, Patates Yatağında Tavuk Sote
Beşamel Soslu, Patates Yatağında Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 adet patates (yeni mahsül)
- 3-4 kaşık sıvı yağ
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Kekik
Tavuk sote için;
- 1 paket tavuk göğsü
- 2-3 adet biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Kekik
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu, Patates Yatağında Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patateslerimizi soyalım yuvarlak yuvarlak doğrayalım, patatesin sosunu verelim ve fırın kabza en alt tabanı üst üste gelecek halde dizelim fotoğrafta görüldüğü üzere.
- Önceden işitilmiş 180° fırına yapalım yaklaşık 15 20 dakika önden pişirelim.
- Patateslerimiz fırındayken bu ortada tavuğumuz için ocağa bir tava alalım sıvı yağ ekleyelim. Küp küp doğranmış tavuk göğsünüzü ekleyelim kavurmaya başlayalım. Üzerine yemeklik doğranmış biberimizi ekleyelim. Sotelemeye devam edelim.
- Biber de sotelenince tereyağımızı ekleyelim kavurmaya devam edelim. Daha sonra salça ve baharatlarınızı da ekleyip biraz daha kavurup, altını kapatalım.
- Tavuklar yumuşadı vakit pişmiş demektir. Beşamel sosumuzu hazırlamaya başlayalım.
- Sos tavamıza tereyağı ve ununu alıp kavuralım iki 3 dakika boyunca. Üzerine süt ekleyelim karıştırarak kavuralım üzeri göz göz olunca altını kapatabiliriz. Karabiber ve toz eği yapalım beşamel sosumuzda hazır.
- Patateslerimizi fırından alalım. Üzerine tavuk sote ekleyelim. Onun da üzerine beşamel sos yayalım. En son kat olarak kaşar peynirimizi gezdirelim ve tekrar 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Beşamel soslu patates yatağında tavuk sotemiz hazır. Deneyeceklere afiyet olsun🌸
Beşamel Soslu, Patates Yatağında Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















