Beşamel Soslu Karnabahar

Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 2 patates
- 100 gram rendelenmiş kaşar
Beşamel sos için;
- 2 kaşık tereyağı
- 3 kaşık un
- 2 buçuk bardak süt
- Tuz – karabiber
Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabaharlarımızı çok küçültmeden doğrayalım haşlayalım.
- Patateslerimizi soyup halka halka doğrayalım kekik ve zeytinyağıyla karıştırıp borcama sıralayalım 180 derecede 20 dk pişirelim.
- Bir küçük tencerede tereyağında unu kavuralım. Süt, tuz ve karabiberi de ek edip pürüzsüz olana kadar karıştıralım kaynayınca altını kapatalım.
- Pişen patateslerin üzerine karnabaharları yayarak sıralayalım.
- Hazır olan beşamel sosu ek edelim.
- Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri üzerine serpelim 20 dk da bu halde üzeri kızarana kadar fırına alalım.
Afiyet olsun 🍴
Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





