Fırında Sebzeli Tavuk Schnitzel

Fırında Sebzeli Tavuk Schnitzel Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk için:
- 6 kesim uzun ince tavuk schnitzel
Sosu için:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Sebzeler:
- 2 orta uzunluk soğan (iri doğranmış)
- 5-7 mantar (iri doğranmış)
- 2 kapya biber (iri doğranmış)
- 1 su bardağı sıvı krema
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerzevat tuzu
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 10 adet cherry domates
Fırında Sebzeli Tavuk Schnitzel Tanımı Nasıl Yapılır?
- Gniş bir kaba zeytinyağı, soya sosu, sarımsak tozu, kırmızı toz biber, tuz ve karabiberi alın karıştırın.
- Tavuk schnitzelleri sosa bulayıp güzelce harmanlayın.
- Tavukları bu sosla 15-20 dakika marine etmeye bırakın.
- Daha sonra kızdırılmış tavada schnitzelleri alt üst kızartıp fırın tepsisine yerleştirin.
- Kızdırılmış tavaya sıvı yağ ekleyin.
- Soğan, mantar ve kapya biberi sırasıyla birkaç dakika soteleyin.
- Salçayı ekleyip karıştırın.
- Kremayı ekleyin ve baharatlarla tatlandırın.
- Karışımı 2-3 dakika pişirin ve ocaktan alın.
- Schnitzellerin üzerine hazırladığınız sebzeli sosu eşit formda yayın.
- Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin.
- Cherry domatesleri ortadan ikiye kesip üzerlerine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra sıcak sıcak pilav ile servis edin. Afiyet olsun!.
Fırında Sebzeli Tavuk Schnitzel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













