Beşamel Soslu Fırın Makarna

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket fiyonk yada istediğiniz makarna
  • 200 gram kaşar peyniri

Beşamel sos;

  • 2 silme yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencerede su kaynatıp tuzu göz kararı koyup makarnayı haşlayalım, suyunu süzüp bekletelim.
  2. Aynı tencede sosumuzu hazırlayalım, evvel tereyağ eritip unu kokusu çıkana kadar karıştıralım .
  3. Süt oda sıcaklığında olursa topaklanma olmaz.
  4. Suyu da ek edip karabiber ve tuz ekleyelim kaynayıp kıvam alınca içine yarım avuç rendelenmiş kaşar koyalım.
  5. Sosumuzun üzerine makarnayı ekleyip karıştıralım, dikdörtgen borcama dökelim .
  6. Üzerine rendelenmiş kaşar serpip 180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiçek Poğaça
Tavuk Kalbi Sote
Güveçte Patates Püreli Köfte
Elma Şekeri
Peynirli Ve Dereotlu Çörek
Ispanaklı Şehriye Çorbası
Hdabla | © 2025 |