Beşamel Soslu Fırın Makarna
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket fiyonk yada istediğiniz makarna
- 200 gram kaşar peyniri
Beşamel sos;
- 2 silme yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencerede su kaynatıp tuzu göz kararı koyup makarnayı haşlayalım, suyunu süzüp bekletelim.
- Aynı tencede sosumuzu hazırlayalım, evvel tereyağ eritip unu kokusu çıkana kadar karıştıralım .
- Süt oda sıcaklığında olursa topaklanma olmaz.
- Suyu da ek edip karabiber ve tuz ekleyelim kaynayıp kıvam alınca içine yarım avuç rendelenmiş kaşar koyalım.
- Sosumuzun üzerine makarnayı ekleyip karıştıralım, dikdörtgen borcama dökelim .
- Üzerine rendelenmiş kaşar serpip 180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












