Belen Tava

Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo dana gerdan
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 20 adet arpacık soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 4 adet domates (büyükse 3 yeter)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (ev imali değilse 2 yemek kaşığı)

Üzeri için;

  • İç yağ, kuyruk yağı ya da tereyağ (evinizde hangisi bulunuyorsa)

Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle dana kuşbaşı kullanacaksanız etinizi önden pişirmeniz lazım yoksa sert olur. Kuzu kuşbaşı kullanacaksanız önden pişirmeye gerek yok.
  2. Güveç ya da rastgele bir tepsiye etimizi alalım. Üzerine irice doğradığımız biberleri alalım. Sarımsakları da üçe dörde bölelim. Soğanları da soyup temizleyip tepsiye alalım. Domatesleri yemeklik doğrayıp tepsiye alalım. Zeytinyağı, tuzunu ve baharatlarını da ekledikten sonra en son sıcak suda karıştırdığımız salçayı ekleyelim. Bütün materyalleri karıştıralım.
  3. Üzerine modül kesim içyağ, kuyruk yağı ya da tereyağ koyalım. Islatılmış yağlı kağıt ile üzerini kapatalım.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirelim. Suyunu çekip yağına kaldığı vakit yemeğimiz hazır. Afiyet olsun ❤️

Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Birecik Usulü Saca Basma
Fırında Kabak Mücver (Sevmeyene Bile Sevdiren Lezzet)
Tavuklu Fettuccine Alfredo (Videolu)
Üzümlü Çikolatalı Kek
Bebeklere Atom Kahvaltı
Çikolatalı Kat Kat Milföy
Hdabla | © 2025 |