Bekçika Muhallebisi

Bekçika Muhallebisi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi gereci;
200 ml lik su bardağı ölçüsü
- 1 kilo süt
- 1su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un (elenmiş)
- 1 tane damla sakızı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
Sos materyali;
- 2 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı toz şekerden bir parmak az olacak
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı nişasta
Bekçika Muhallebisi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, un ve toz şekeri bir tencereye koyup yeterlice karıştırılır.
- Sonra ocağa alınıp daima karıştırılarak yoğunlaşmaya başlayınca içine tereyağı ve vanilya eklenir.
- 1-2 dk daha ocakta pişirilir.
- Topak kalmaması için güzelce çırpılır.
- Islatılmış borcama dökülür.
- Soğuması için 1 saat kadar beklenir.
- Sos üretimine geçilir.
- Malzemeler bir kaba alınıp düzgünce çırpılır sonra ocağa alınır.
- Kaynadıktan sonra birinci sıcaklığı çıkınca tatlının üzerine dökülüp her yerine yayılır.
- Buz dolabında 2 saat kadar bekletildikten sonra kare porsiyon kesilip üzerine toz antep fıstığı yahut hindistan cevizi ile süsleme yapılır servise çıkarılır.
Çok hafif, kolay ve materyali az olan bu tatlıyı denemenizi öneriyorum.
Yapmak isteyenlere kolay gelsin afiyet olsun.
Bekçika Muhallebisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








