Bisküvi Tabanlı Karamel Soslu Muhallebi

Bisküvi Tabanlı Karamel Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebili için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tane vanilya(piştikten sonra)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (piştikten sonra)

Karamel sos;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı nişasta

Taban için;

  • 1 paket burçak bisküvi

Bisküvi Tabanlı Karamel Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bisküvi un haline getirilerek kaselere eşit paylaştırılır.
  2. Muhallebisi için süt, şeker,yumurta sarısı, un ve nişasta karıştırılarak pişirilir.
  3. Piştikten sonra tereyağ ve vanilya ek edilerek pürüzsüz olacak formda karıştırılır.
  4. Tam soğumadan kaselere paylaştırılır.
  5. Karamel sos için çelik tencereye şeker konulur ve kısık ateşte karıştırmadan tavayı sallayarak şekerin karamelize olması beklenir.
  6. Karıştırmanıza gerek yok, kısık ateşte olmasına dikkat edin şeker çabucak yanabilir.
  7. Şeker büsbütün eridikten sonra tereyağ eklenir.
  8. En son su,süt karıştırılır ve içine nişasta eklenerek şekerin üzerine dökülür.
  9. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alınıp kâselere servis edilir.

📍bu ölçülerden toplam 9 kase çıktı.

Afiyet olsun 😋.

Bisküvi Tabanlı Karamel Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yoğurtlu Sebze Çorbası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanak Kavurma(haşlamadan)
Derin Dondurucu İçin Pizza (Videolu)
İrmikli Tatlı
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi (Videolu)
Bonibonlu Kurabiye
Katmer Tarifi Tel Tel
Hdabla | © 2025 |