Beğendili Tavuk Sote

Beğendili Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk sote için;
- 500-600 gram tavuk göğsü
- 400 gram mantar
- Sıvıyağ
- Yeşil biber
- 1 soğan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım bardak su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Beğendi için;
- 3 adet patlıcan
- 2 yemek kaşığı un
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı kaşar rendesi
- Tuz karabiber
Beğendili Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk sote için; tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayalım. Sıvı yağ da tavukları pişirmeye başlayalım.
- Sonra küp küp doğranmış biber ve soğanı ekleyelim. Sarımsağı da ekleyip doğradığımız mantarları koyalım.
- Mantar suyunu salıp çekince salçamızı ekleyip kavuralım baharatları ve domatesi ekleyelim.
- Domatesler eriyince suyumuzu ekleyip pişmeye bırakalım.
- Beğendi için; patlıcanlarımızı közleyelim. Bir tencereye un ve tereyağını alalım. Un kokusu çıkıp kavrulunca incecik ezdiğimiz patlıcanlarımızı ekleyip karıştıralım.
- Sütümüzü yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim kaynamaya başlayınca kaşarı tuz ve karabiberimizi ekleyelim servise hazır sütü denetimli eklemeye dikkat edelim koyu olursa süt ile kıvamı inceltebiliriz.
Beğendili Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
