Bebek Keki
Bebek Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı tahin
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) adet havuç
- 1/2 (yarım) adet elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı un (değişebilir, denetimli ekleyelim)
6 adet fincan
Bebek Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havucu ve elmayı rendeleyelim.
- Tüm materyalleri karıştıralım.
- Fincanları yağlayıp yarım dolduralım. Fincanlarımla 6 adet çıkmıştı.
- Kaynar suyun içine tencerelere yerleştirelim.
- 5 dk ağzı açık biçimde 30 dk da kapalı halde pişirelim.
- Soğuduktan sonra bıçak yardımıyla çıkaralım. Afiyet olsun.
Bebek Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







