Bebek Keki

Bebek Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) adet havuç
  • 1/2 (yarım) adet elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı un (değişebilir, denetimli ekleyelim)

6 adet fincan

Bebek Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havucu ve elmayı rendeleyelim.
  2. Tüm materyalleri karıştıralım.
  3. Fincanları yağlayıp yarım dolduralım. Fincanlarımla 6 adet çıkmıştı.
  4. Kaynar suyun içine tencerelere yerleştirelim.
  5. 5 dk ağzı açık biçimde 30 dk da kapalı halde pişirelim.
  6. Soğuduktan sonra bıçak yardımıyla çıkaralım. Afiyet olsun.

Bebek Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğanlı Zeytinyağli Salma Basmati Pirinç Pilavı
Çıtır Çıtır El Açması Patatesli Börek
Köy Yoğurtlu Kek
Külah Salata
İrmik Helvası
Peynir Tabağı
Hdabla | © 2025 |