Soğanlı Zeytinyağli Salma Basmati Pirinç Pilavı

Soğanlı Zeytinyağli Salma Basmati Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 1 küçük çay bardağı arpa şehriye
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 1 küçük türk kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz toz şeker limon suyu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı su
- 1 türk kahve fincanı su
Soğanlı Zeytinyağli Salma Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağı koyalım ,şehriyeyi koyalım kısık ateşte pembeleşinceye kada kavuralım sonra küçük yemeklik doğranmış soğanı koyalım karıştıralım, suyunu ek edip karıştıralım, tuz, baharatları serpelim.
- Su fokurdayıncaya yıkadığımız basmati pirinç ek edip karıştıralım. Tekrar fokurdayincaya ocağın altını kisalim.
- Kısık ateşte denetim ederek çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Not:Tuzunu damak tadına nazaran ayarlayabilirsiniz.
Soğanlı Zeytinyağli Salma Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

