Bayat Ekmekli Bazlama Tarifi
Bayat Ekmekli Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet bayat ekmek
- Aldığı kadar un
- Tuz
Bayat Ekmekli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 adet bayat ekmeğimizi suya ıslıyoruz.
- 10-15 dakika suyu içine çekip yumuşamasını bekliyoruz.
- Soğuk ya da ılık su kullanıyoruz.
- Suyu çeken ekmeğimizi elimizde güzelce sıkarak ya da süzgeç yardımıyla fazla suyundan olabildiğince kurtarıyoruz.
- Suyunu sıktığımız ekmeğimizi tezgahımıza ya da derin bir kaba alıyoruz.
- Üzerine damak tadımıza nazaran yaklaşık bir tatlı kaşığı tuz ekliyoruz.
- Üzerine 1 bayat ekmek için 4 su bardağı un ekleyerek 10 dakika yoğuruyoruz.
- Ekmeği ne kadar sıktığımıza nazaran kullandığımız un ölçüsü değişebilir. Buna dikkat ederek ekleme yapabiliriz.
Bayat Ekmekli Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










