Bayat Ekmekli Bazlama Tarifi

Bayat Ekmekli Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet bayat ekmek
  • Aldığı kadar un
  • Tuz

Bayat Ekmekli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 adet bayat ekmeğimizi suya ıslıyoruz.
  2. 10-15 dakika suyu içine çekip yumuşamasını bekliyoruz.
  3. Soğuk ya da ılık su kullanıyoruz.
  4. Suyu çeken ekmeğimizi elimizde güzelce sıkarak ya da süzgeç yardımıyla fazla suyundan olabildiğince kurtarıyoruz.
  5. Suyunu sıktığımız ekmeğimizi tezgahımıza ya da derin bir kaba alıyoruz.
  6. Üzerine damak tadımıza nazaran yaklaşık bir tatlı kaşığı tuz ekliyoruz.
  7. Üzerine 1 bayat ekmek için 4 su bardağı un ekleyerek 10 dakika yoğuruyoruz.
  8. Ekmeği ne kadar sıktığımıza nazaran kullandığımız un ölçüsü değişebilir. Buna dikkat ederek ekleme yapabiliriz.

Bayat Ekmekli Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Bakla
5 Dakikada Supangle
Yoğurtlu Tavuklu Silor
Mandalina Jelli Muhallebi
Ev Yapımı Pizza
Damla Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |