Ballı Tavuk But

Ballı Tavuk But Tanımı İçin Malzemeler
- ️6 tane tavuk but
- ️1 yemek kaşığı biber salçası
- ️2 yemek kaşığı yoğurt
- ️2 tatlı kaşığı tuz
- ️2 tatlı kaşığı süzme bal
- ️2 çay kaşığı karabiber
- ️2 çay kaşığı pulbiber
- ️2 çay kaşığı yedibahar
- ️2 çay kaşığı kimyon
- ️2 çay kaşığı biberiye
- ️Yarım çay bardağı sıvı yağ
- ️Yarım çay bardağı su
- ️3-4 tane defne yaprağı
Ballı Tavuk But Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları yıkayıp süzün, tüm baharatları ,su ,yoğurt, salça ve sıvı yağı tavuğun üzerine döküp düzgünce karıştırın .
- Aralarına defne yaprağı bırakıp 1 saat bekletin .
- Üzerine yağlı kağıt serip fırında 1-1 buçuk saat pişirin, istediğiniz biçimde kızarana kadar pişirip pilav ile servis yapabilirsiniz afiyet olsun. ♨️♨️.
Ballı Tavuk But Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





