Ballı Hardallı Tavuk Kanat

Ballı Hardallı Tavuk Kanat Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk kanat
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı bal
  • 1,5 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1,5 çay kaşığı pul biber
  • 1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber

Ballı Hardallı Tavuk Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos için: zeytinyağı, bal, hardal, limon suyu, sarımsak ve baharatları karıştıralım.
  2. Kanatlarımızın üzerine çizikler atalım.
  3. Kanatları bu sosa bulayıp en 30 dk, vakit varsa 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.
  4. Airfryer’ı 200 °c’de 5 dk ısıtalım. Akabinde 15 dk ayarlayıp pişirmeye başlayalım, mühletin yarısında çevirelim.
  5. Yanında salata, basmati pirinç pilavı yada kinoa ile servis edebilirsiniz. Afiyetle ✨.

Ballı Hardallı Tavuk Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Schnecken Kuchen ( Elmalı Salyangoz Kek)
Girit Usulü Kabak Sıyırma (Kabak Yemeği)
Patates Çanağında Tavuk Sote
Tam Kıvamında İstiridye Tatlısı
Fırında Soslu Tavuk
Et Tantuni ( Mersin Usulü)
Hdabla | © 2025 |