Girit Usulü Kabak Sıyırma (Kabak Yemeği)

Girit Yöntemi Kabak Sıyırma (Kabak Yemeği) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet kabak
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 5 adet taze soğan
  • 1 adet limonun suyu
  • 4-5 adet taze nane (yokta kuru nane de eklenebilir)
  • Yarım demet dereotu
  • 1 küçük türk kahvesi fincanı pirinç (tercihe nazaran basmati pirinç de kullanılabilir )
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Girit Metodu Kabak Sıyırma (Kabak Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları çekirdek kısmını almadan, fotoğraftaki üzere soyacakla ince ince keselim (kabağın iç kısmını ziyan etmemek için kabaklı omlet de kullanıyorum sizde değerlendirebilirsiniz)
  2. Dilimlediğimiz kabalara, 1 adet limonu sıkıp, limon suyunda dinlendirelim.
  3. Tencereye zeytinyağını alıp, ay ay doğradığımız kuru soğanı soteleyelim.
  4. Yıkanmış pirinci ekleyip, yarım su bardağı su ekleyerek pirinçler hafif suyunu çekene kadar pişirelim. Fakat büsbütün suyunu çekmesine gerek yok.
  5. İnce ince doğradığımız taze soğanı ve baharatları ekleyelim güzelce karıştıralım ve bu türlü 5 dakika pişirelim.
  6. Daha sonra kabakları limonlu sudaki haliyle birlikte ekleyelim, kapağını kapatın kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  7. Kabakların rengi değişip piştikten sonra dere otunuda ekletip, 2-3 saat dinlendirelim. Sonrasında servise hazır olacaktır. Herkese afiyet olsun 🎉.

Girit Tarzı Kabak Sıyırma (Kabak Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glutensiz Yulaflı Tost
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtalı Karnabahar Yemeği
Patatesli Tuzlu Kek
Pizza Dilimli Ekmekler
Kapya Biber Yatağında Tavuk Sote
Tom Ve Jerry Baget Tam Ölçülü
Üzümlü Cevizli Kek
Hdabla | © 2025 |