Girit Usulü Kabak Sıyırma (Kabak Yemeği)

Girit Yöntemi Kabak Sıyırma (Kabak Yemeği) Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet kabak
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 5 adet taze soğan
- 1 adet limonun suyu
- 4-5 adet taze nane (yokta kuru nane de eklenebilir)
- Yarım demet dereotu
- 1 küçük türk kahvesi fincanı pirinç (tercihe nazaran basmati pirinç de kullanılabilir )
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Girit Metodu Kabak Sıyırma (Kabak Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları çekirdek kısmını almadan, fotoğraftaki üzere soyacakla ince ince keselim (kabağın iç kısmını ziyan etmemek için kabaklı omlet de kullanıyorum sizde değerlendirebilirsiniz)
- Dilimlediğimiz kabalara, 1 adet limonu sıkıp, limon suyunda dinlendirelim.
- Tencereye zeytinyağını alıp, ay ay doğradığımız kuru soğanı soteleyelim.
- Yıkanmış pirinci ekleyip, yarım su bardağı su ekleyerek pirinçler hafif suyunu çekene kadar pişirelim. Fakat büsbütün suyunu çekmesine gerek yok.
- İnce ince doğradığımız taze soğanı ve baharatları ekleyelim güzelce karıştıralım ve bu türlü 5 dakika pişirelim.
- Daha sonra kabakları limonlu sudaki haliyle birlikte ekleyelim, kapağını kapatın kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Kabakların rengi değişip piştikten sonra dere otunuda ekletip, 2-3 saat dinlendirelim. Sonrasında servise hazır olacaktır. Herkese afiyet olsun 🎉.
Girit Tarzı Kabak Sıyırma (Kabak Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





