Balkabağı Çorbası

Balkabağı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 10 dilim balkabağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tavuk yahut et suyu (isteğe bağlı)
  • 6-7 su bardağı su
  • Muskat
  • Karabiber
  • Tuz

Balkabağı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları yemeklik doğrayalım sıvı yağ eklediğimiz tenceremize alalım hafif pembeleşince içine küp küp doğradığımız patates ve havuçları ekleyip biraz kavuralım.
  2. Daha sonra bal kabaklarını da ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Üzerine 5 su bardağı su ve tavuk suyunu ekleyerek kaynamaya bırakalım. (ortalama 15dakika içinde tüm sebzeler yumuşamış olacaktır. )
  4. Yumuşayan sebzelerimizi blender dan geçirip tekrar ocağa koyalım çorbamıza sütümüzü ve baharatlarımızı ekleyerek bir taşım daha kaynatalım.
  5. Eğer kıvamı çok ağır geldiyse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
  6. Süt yahut krema da kullanabilirsiniz.
  7. İsterseniz hiç tavuk yahut et suyu eklemeyebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🌸.

Balkabağı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nohut Salatası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şehriye Salatası
Havuç Tarator
Pratik Arpa Şehriye Çorbası
Akşam Menüsü
Tavuk Tava
Sulu Köfte (Dağılmayan)
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.