Balkabağı Çorbası

Balkabağı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 10 dilim balkabağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı tavuk yahut et suyu (isteğe bağlı)
- 6-7 su bardağı su
- Muskat
- Karabiber
- Tuz
Balkabağı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları yemeklik doğrayalım sıvı yağ eklediğimiz tenceremize alalım hafif pembeleşince içine küp küp doğradığımız patates ve havuçları ekleyip biraz kavuralım.
- Daha sonra bal kabaklarını da ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Üzerine 5 su bardağı su ve tavuk suyunu ekleyerek kaynamaya bırakalım. (ortalama 15dakika içinde tüm sebzeler yumuşamış olacaktır. )
- Yumuşayan sebzelerimizi blender dan geçirip tekrar ocağa koyalım çorbamıza sütümüzü ve baharatlarımızı ekleyerek bir taşım daha kaynatalım.
- Eğer kıvamı çok ağır geldiyse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
- Süt yahut krema da kullanabilirsiniz.
- İsterseniz hiç tavuk yahut et suyu eklemeyebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🌸.
Balkabağı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



