Balık Biber Turşusu
Balık Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo balık biber
- 10 diş sarımsak
- 1.5 yemek kaşığı iri tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 1.5 su bardağı sirke
- 1.5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
- 1 kase nohut
Üzerini yapmak için plastik şişe
Balık Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Balık biber yıkanıp baş ve uç kısmı ayıklanır geniş bir tava ocağa alınıp, kızdırılır ve biberleri tavaya sığacak kadar dizilip közlenir bu süreç biberleri bitene kadar devam eder.
- Geniş bir tencereye yarım şu bardağı ayçiçek yağı konur ve ayıklanmış sarımsaklar atılır 5 dk kavrulur üzerine közlenen biberleri konur ve güzelce karıştırılır üzerine sirke su tuzu şekeri ve limon suyu eklenir, karıştırılır 5 ,dk pişer karıştırılır devamlı.
- Ufak kavanozlara tabanına 3-4 adet nohut kavrulan sarımsaktan ve biberleri kaşık kaşık dolana kadar konulur suyundan eklenip, üzerine su şişesi kesilip kapak yapılır ve kapağı kapatılır (2kilo biberden 6 küçük kavanoz ) çıkıyor şimdiden afiyet olsun.
Balık Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











