Bal Kabaklı Börek Tarifi

Bal Kabaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için materyaller:
- 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- ½ çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3,5 su bardağı un
İç harcı için:
- Rendelenmiş balkabağı
- Toz şeker (damak tadına göre)
- Ayçiçek yağı ve eritilmiş tereyağı karışımı
Şerbet için:
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker (su ile eşit miktarda)
- ½ limonun suyu
Bal Kabaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur materyallerinin hepsini bir kaba alıp yeterlice yoğurun.
- Hamur pürüzsüz olana kadar yoğurduktan sonra streç sinemaya sarın.
- Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
- Balkabağını rendeleyin ve bir kenara alın.
- Toz şekeri farklı bir kapta bekletin (sonradan serpmek için).
- Hamuru küçük bezelere ayırın.
- Nişasta kullanarak her bezeyi ince açın.
- Açtığınız yufkanın üzerine yavaşça yağ-tereyağı karışımını sürün.
- Üzerine rendelenmiş balkabağını ince bir katman halinde yayın.
- Eşit halde toz şeker serpin.
- Yufkayı sıkıca rulo formunda sarın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine rulo hamuru dizin.
- İsterseniz spiral formu verebilir yahut ruloları küçük modüller halinde kesebilirsiniz.
- Ruloların üzerine yağ-tereyağı karışımını sürün.
- Önceden 200°c’de ısıtılmış fırında 45 dakika kadar, üzeri kızarana kadar pişirin.
- Bir tencereye 2 su bardağı su ve 1 su bardağı şekeri ekleyin.
- Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika kadar kaynatın.
- Şerbeti büsbütün soğumaya bırakın.
- Fırından çıkan sıcak böreğin üzerine soğuk şerbeti dökün.
- Üzerine cevizle süsleyerek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun! 💫
Bal Kabaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
