Baklavalık Yufkadan Kuplar

Baklavalık Yufkadan Kuplar Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşık un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 paket krema

Üzeri için;

  • 5-6 yaprak baklavalık yufka
  • 1 kaşık tereyağı

Baklavalık Yufkadan Kuplar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tereyağını eritip baklavalık yufkaların üzerine gezdirip, gelişi hoş fırında kızarsan kadar bekletiyoruz kızarınca soğumaya alıyoruz soğuyan yufkaları elimizle kırıyoruz.
  2. 2 kaşık tereyağını tencerede eritip 4 kaşık umuda ekleyip pembeleşsene kadar kavuruyoruz, kavrulan unun üzerine süt ve şekeri ilave edip yeterlice karıştırıyoruz ayrıyeten nişastasınıda ekleyip, katılaşıncaya kadar pişiriyoruz.
  3. Soğumaya alıyoruz soğuyunca kremayı ek edip çırpıyoruz ve kuplara döküyoruz üzerlerine kızarıp kırdığımız yufkaları döküp servise sunuyoruz.

Baklavalık Yufkadan Kuplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bal Kabağı Çorbası (Videolu)
Lokmalık Poğaça
Haşhaşlı Şekerpare
Fesleğenli Girit Ezmesi
Avokadolu Orman Meyveli Soğuk Mousse (Pcos Dostu – Yaz Tatlısı)
Kereviz Yaprağı Çorbası
Hdabla | © 2025 |