Baklava Tarifi

Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Nişasta

Aldığı kadar un

  • Baklavanın üstü için;
  • 200 gram tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağı

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon

Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri karıştıralım, kulak göğsü kıvamında hamur hazırlayalım.
  2. Hamuru bezelere ayıralım toplamda 50 beze yapalım, bezeleri ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım, ortalarına bol nişasta serpelim, baklavanın en üstünü yapmak için az büyük bir bezeyi yuvarlayıp, kenara ayıralım üstünü streçleyip, dinlendirmeye bırakalım.
  3. Dinlendikten sonra bezeleri 10 ar 10 ar tatlı tabağı büyüklüğünde açalım 10 dk dinlenmeye bırakalım. Dinlendikten sonra tepsi büyüklüğünde açalım. Her katta bezelerin ortasına ceviz serpelim.
  4. Baklavayı isteğiniz biçimde kesip üstüne kızgın yağ her yere eşit gelecek biçimde dökelim, 160 derecede üzeri kızarana kadar pişirilelim şerbeti kaynamaya bırakalım.
  5. Şerbet için; 4 su bardağı şekerin üstüne 4 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakalım yaklaşık 20 dakika kaynasın ,ocaktan indirmeye yakın yarım limon sıkılır.
  6. Tatlı soğuk şerbet sıcak olacak halde baklavayı haşlayınız. Afiyet olsun.

Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Patates Salatası
Mega Coco Star (Aşkım İsterde Yapmamı)
2 Yufka İle Unlu Sirkeli Çıtır Börek Tarifi (Videolu)
Pirpirim Aşı (Semizotu Aşı)
Hatay Kısırı
Güveçte Mantarlı Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found