Bagel

Bagel Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Hamurları haşlamak için ;

  • 1.5 litre su
  • 1 yemek kaşığı şeker

Bagel Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı ılık suyu yoğurma kabına alalım.
  2. Üzerine bir paket instant maya, şeker, tuz ve yağı ekleyin.
  3. Yavaş yavaş unu yoğuruyoruz.
  4. Elimize hafif yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  5. Hamuru yaklaşık 1 saat mayalandırıyoruz.
  6. Sonrasında hamuru 8 eşit kesime ayırıp yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt üzerine alıyoruz ve 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
  7. Mayalanan hamuru ortasını oklava yardımıyla deliyoruz 30 dakika da bu formda mayalandırıyoruz.
  8. Tencerede şekerli suyu kaynatıyoruz ve ekmeklerimizi bu suya atıp her birini 20-30 saniye haşlayıp çıkarıyoruz.
  9. Ekmekleri yumurta akına batırıp çekirdek, haşhaş yahut susama batırıyouz. Sadede olur.
  10. 180 derece fırında 25-30 dakka pişiriyoruz.

Bagel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Kakaolu Kek
Mantar Sote
Pizza Poğaça
Meyveli Tart Kek
Rokalı Patates Salatası
Portakal Kokulu Pankek
Hdabla | © 2025 |