Bagel
Bagel Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Hamurları haşlamak için ;
- 1.5 litre su
- 1 yemek kaşığı şeker
Bagel Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı ılık suyu yoğurma kabına alalım.
- Üzerine bir paket instant maya, şeker, tuz ve yağı ekleyin.
- Yavaş yavaş unu yoğuruyoruz.
- Elimize hafif yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru yaklaşık 1 saat mayalandırıyoruz.
- Sonrasında hamuru 8 eşit kesime ayırıp yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt üzerine alıyoruz ve 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
- Mayalanan hamuru ortasını oklava yardımıyla deliyoruz 30 dakika da bu formda mayalandırıyoruz.
- Tencerede şekerli suyu kaynatıyoruz ve ekmeklerimizi bu suya atıp her birini 20-30 saniye haşlayıp çıkarıyoruz.
- Ekmekleri yumurta akına batırıp çekirdek, haşhaş yahut susama batırıyouz. Sadede olur.
- 180 derece fırında 25-30 dakka pişiriyoruz.
Bagel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















