Bademli Tart

Bademli Tart Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 125 gram tereyağ
  • 2 su bardağı un
  • 4/3 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı badem unu
  • 1 çay kaşığı şekerli vanilin

İç harcı için;

  • 100 gram tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı badem unu

Üstü için;

  • Taze meyve (ben yabanmersini kullandım)

Bademli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tabanı için yumurta hariç bütün gereçleri robota koyalım ve kum üzere olana kadar çekelim.
  2. Daha sonra yumurtayı ekleyip robotta biraz daha karıştıralım.
  3. Robottan alıp elde hamuru biraz toparlayalım.
  4. Toparlanan hamuru streçleyerek 30 dakika buzdolabında dinlendirelim.
  5. İç harcı için tereyağ ve pudra şekerini çırpalım ,daha sonra içine yumurta ve badem ununu ek edelim.
  6. Dinlenen hamuru kalıba eşit bir formda yayalım ve hamurun üstüne bademli iç harcımızı sürelim.
  7. Taze meyveleri tek tek yerleştirelim ve 165 derece fanlı ayarda üstü kızarana kadar pişirelim. (20-30dk ortası değişebilir).

Bademli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Salata
Anne Kurabiyesi
Karalahana Dible
Peynirli Börek
Seher Yeli Pastasi
Ramazan Pidesi Tarifi
Hdabla | © 2025 |