Bademli Tart
Bademli Tart Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 125 gram tereyağ
- 2 su bardağı un
- 4/3 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı badem unu
- 1 çay kaşığı şekerli vanilin
İç harcı için;
- 100 gram tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı badem unu
Üstü için;
- Taze meyve (ben yabanmersini kullandım)
Bademli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tabanı için yumurta hariç bütün gereçleri robota koyalım ve kum üzere olana kadar çekelim.
- Daha sonra yumurtayı ekleyip robotta biraz daha karıştıralım.
- Robottan alıp elde hamuru biraz toparlayalım.
- Toparlanan hamuru streçleyerek 30 dakika buzdolabında dinlendirelim.
- İç harcı için tereyağ ve pudra şekerini çırpalım ,daha sonra içine yumurta ve badem ununu ek edelim.
- Dinlenen hamuru kalıba eşit bir formda yayalım ve hamurun üstüne bademli iç harcımızı sürelim.
- Taze meyveleri tek tek yerleştirelim ve 165 derece fanlı ayarda üstü kızarana kadar pişirelim. (20-30dk ortası değişebilir).
Bademli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








