Badem Çorbası (Osmanlı Mutfağı Düğün Çorbası)

Badem Çorbası (Osmanlı Mutfağı Düğün Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı çiğ badem
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- 2 su bardağı süt
- İsteğe bağlı muskat rendesi
- 4 su bardağı su
- Tuz
Badem Çorbası (Osmanlı Mutfağı Düğün Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel bademleri sıcak su da 15 dakika bekletiliyor sonra kabuklarını soyuyoruz.
- Tencereye tereyağın 1 kaşığını ve sıvı yağı koyup içine bademleri döküyoruz ve rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Sonra un ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
- Kavrulunca sütü ek ediyoruz .
- Suyu ekleyip bademler yumuşayana kadar pişiriyoruz ve blendır tutuyoruz.
- Tuz ek edip kaseye alıyoruz.
- Üzerine kalan tereyağı file badem toz biber ısıtıp döküyoruz afiyet olsun.
Badem Çorbası (Osmanlı Mutfağı Düğün Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






