Az Ölçü 4 Malzemeli Karabuğday Ekmeği

Az Ölçü 4 Gereçli Karabuğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram karabuğday unu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı karnıyarık otu tozu (isteğe bağlı)
Az Ölçü 4 Materyalli Karabuğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırın evvelden 160° ye ayarlayarak ısıtılır.
- Hamur için derin bir kabın içerisinde tüm materyaller süratlice karıştırılır.
- Ele yapışan bir hamur elde ettiğiniz vakit istenilen form verilir (baton, hamburger ekmeği, minik sandviç ekmeği vs)
- Hazırlanan hamur pişirilecek fırın tepsisine konulur ve ısıtılmış fırına yerleştirilir.
- Küçük ekmek yaparsanız 30 dk, büyük ekmek yaparsanız denetimli olarak 40-45 dk pişirilir.
Afiyet olsun🌼
Az Ölçü 4 Gereçli Karabuğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

