Atom Hamsiköy Sütlacı

Atom Hamsiköy Sütlacı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 lt süt
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla pirinç
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı su(pirinçleri haşlamak için)
  • 1 pk vanilya
  • Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)

Üzeri için;

  • Kavrulmuş fındık
  • Kavrulmuş kadayıf

Atom Hamsiköy Sütlacı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye güzelce yıkanmış pirinç ve suyu alıyoruz. Pirinçler yeterlice haşlanacak tencerede biraz su kalacak.
  2. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü ve şekeri de döküp orta ara karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Ayrı bir kaseye nişasta vanilya ve sütü homojeni biçimde karıştırıp,kaynayan sütlacın içine döküyoruz,.
  4. Kıvam alan sütlaçı,toprak kaselere döküyoruz,fırın tepsisine koyduğumuz kaselerin yarısına gelecek kadar tepsiye su dolduruyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180. 190 derecelik fırının en üst rafında üstü düzgünce kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Sütlaçlarımız kızarırken,bir tavaya tereyağ ve kadayıfı bir hoş kavuruyoruz birebir formda fındıkları da boş bir tavaya alarak kokusu çıkana kadar kavuruyoruz,kavurlan fındıkları robottan iri kesimler olacak halde çekiyoruz.
  7. Aman dikkat burda kavrulmuş fındık kokusundan mest olabilirsiniz.
  8. Fırından çıkarttığımız sütlaçların üstünün yarısına kavrulmuş kadayıf yarısına da kavrulmuş fındık ek edin,sıcak soğuk farketmezsizin yiyebilirsiniz.
  9. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun.

Atom Hamsiköy Sütlacı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Acılı Sosu İle Fırında Brokoli
Sarma (Erikli)
5 Dakika Pastası
Tavuk Baget Kızartma
Sebzeli Kavanoz Mama
Elmalı Muhallebi +8 Ay
Hdabla | © 2025 |