Asla Dağılmayan Sulu Köfte

Asla Dağılmayan Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet havuç
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 adet soğan
  • 1 dolu yemek kaşığı salça (domates biber karışık)
  • 4 kaşık sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 litre sıcak su

Köftesi için;

  • 200 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı kısırlık bulgur
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşıdı kimyon

Köfteleri kızartmak için;

  • Yarım yemek kaşığı tereyağ

Asla Dağılmayan Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle köfteleri hazırlayalım; köfte için olan tüm materyalleri uygun bir kaba alıp güzelce yoğuralım.
  2. İyice yoğurulan köfte harcından misket büyüklüğünde kesimler kopararak yuvarlayalım.
  3. Hepsi bitince üzerine 1 kaşık un ekleyip köfteleri sallayalım una bulansın. (vakit varsa köfteler 1 saat buzdolabında dinlenebilir).
  4. Yemeklik doğranan soğan uygun tencereye alınır.
  5. Üzerine yarım ay formunda doğranan havuçlar evlenir sıvı yağ eklenir ve kavrulmaya bırakılır.
  6. Küp doğranan patatesler ve haşlanmış bezelye de üzerlerine eklenir birkaç çeşit daha çevirdikten sonra salçası ek edilir, suyu eklenir, tuz karabiberi eklenir ve kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.
  7. Yemek pişince köfteler tereyağında hafif sotelenir, yemeğin üzerine dökülür. Yemek köftelerle birkaç defa daha fokurdayınca altı kapatılır.

Asla Dağılmayan Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Burgu Çörek
Pizza Poğaça
Çentik Pide
Gaziantep’in Meşhur Yemeklerinden Şiveydiz
Kalabalık Misafirler İçin Poğaça Tarifi
Yalancı Su Böreği
Hdabla | © 2025 |