Asla Çatlamayan Nefis İçli Köfte
Asla Çatlamayan Nefis İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı esmer çiğ köftelik bulgur (hamuru için)
- 1 su bardağından bir parmak eksik irmik
- 1 su bardağından iki parmak eksik un
- Tuz
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çorba kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tane yumurta
İçi için;
- 700 gram az yağlı dana döş
- 5 tane orta uzunluk kuru soğan
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı pul biber
- Tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Asla Çatlamayan Nefis İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulgurumuzu, irmiğimizi mutfak şefine alalım, tuzunu ekleyip sıcak suyumuzu ekleyelim, karıştırıp üstünü kapatıp yarım saat bekletelim şişmesini sağlayalım.
- O esnada iç harcı için kıymamızı tavaya alıp suyunu verip kavrulunca yağımızı ekliyelim, tekrar kavurmaya kıymamızı kavurmaya başlayalım.
- Daha sonra rondodan ince bir halde çekmiş olduğumuz soğanı ben çok ufaltmıyorum biz ağızımızda hissedilmesini sevdiğimiz için çok ince çekmiyoruz ,soğnımızda pişince içine baharatlarımızı alıp soğutalım.
- Daha sonra un hariç öteki gereçlerimizi ekleyip azar azar musluk suyu ekleyelim.
- 20 dakika daha yoğuralım, unumuzuda ekleyip 20 dakika daha yoğurup istediğimiz kıvam alınca öbür bir kaba alıp bir kaç dakika elimizle yoğurup bir kaba alıp dolap poşetiyle kapatalım.
- Eldivenle açınca daha hoş açılıyor açarkende bir kaseye su ve öteki bir kaseyede sıvı yağ alıp açmaya başlıyalım, istediğimiz büyüklükte açıp form verip hepsini yapalım.
- Kızgın bol yağda kızartalım, bütün hepsini kızartıp bitirdikten sonra sıcak sıcak servise hazır.
Not; püf noktası hamuru yeterli yoğurmak bu tanım yalnızca kızartmalık içindir.
Asla Çatlamayan Nefis İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









