Arı Sokması (Alman Pastası) Bienenstich

Arı Sokması (Alman Pastası) Bienenstich Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Kreması için;

  • 500 ml krema
  • 1 paket vanilyalı puding

Üstü için;

  • 200 gram file badem
  • 4 yemek kaşığı bal

Arı Sokması (Alman Pastası) Bienenstich Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker güzelce çırpılır su ve sıvı yağ eklenir.
  2. Kuru materyaller eleyerek ilave edilir ve spatula yardımıyla karıştırılır.
  3. 28 cm lik kelepçeli kalıba dökülür fırın kağıdı kullanırsanız daha düzgün olur.
  4. Hamurun üstüne file bademi güzelce dökelim açık yer kalmasın.
  5. 170 derecede 45 dakika pişirelim (20 dakikadan sonra 160 veye 150 dereceye düşürelim ki üstteki bademleri yakmayalım).
  6. Diğer taraftan kremaya geçelim puding ve kremayı çırpalım sıkma torbasına dolduralım.
  7. Pasta pişip fırından aldıktan sonra ısıttığımız balı kaşık yardımıyla bademlerin üzerine dökelim ve soğuduktan sonra pastayı ikiye bölelim.
  8. Sıkma torbasını kullanarak kremayı sıkalım yanlardan çok hoş bir manzara elde edelim.
  9. Pastanın üst kısmını kremanın üstüne yerleştirmeden dilimlere ayırarak yerleştirelim ki pasta kesilince krema düzgün kalsın.Afiyet olsun.

Arı Sokması (Alman Pastası) Bienenstich Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Bal Kabağı Çorbası
Şakşuka
Restoran Usulü Mevsim Salata (Özel Sosuyla)
Balkabak Çorbası
Sebzeli Etli Haşlama
Eşimle İftar
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet