Arı Sokması (Alman Pastası) Bienenstich

Arı Sokması (Alman Pastası) Bienenstich Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı su
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Kreması için;
- 500 ml krema
- 1 paket vanilyalı puding
Üstü için;
- 200 gram file badem
- 4 yemek kaşığı bal
Arı Sokması (Alman Pastası) Bienenstich Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker güzelce çırpılır su ve sıvı yağ eklenir.
- Kuru materyaller eleyerek ilave edilir ve spatula yardımıyla karıştırılır.
- 28 cm lik kelepçeli kalıba dökülür fırın kağıdı kullanırsanız daha düzgün olur.
- Hamurun üstüne file bademi güzelce dökelim açık yer kalmasın.
- 170 derecede 45 dakika pişirelim (20 dakikadan sonra 160 veye 150 dereceye düşürelim ki üstteki bademleri yakmayalım).
- Diğer taraftan kremaya geçelim puding ve kremayı çırpalım sıkma torbasına dolduralım.
- Pasta pişip fırından aldıktan sonra ısıttığımız balı kaşık yardımıyla bademlerin üzerine dökelim ve soğuduktan sonra pastayı ikiye bölelim.
- Sıkma torbasını kullanarak kremayı sıkalım yanlardan çok hoş bir manzara elde edelim.
- Pastanın üst kısmını kremanın üstüne yerleştirmeden dilimlere ayırarak yerleştirelim ki pasta kesilince krema düzgün kalsın.Afiyet olsun.
Arı Sokması (Alman Pastası) Bienenstich Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








