İzmir Köftesi (Tencerede)

İzmir Köftesi (Tencerede) Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için:

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 dilim bayat ekmek içi (ıslatılıp sıkılmış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kırmızı kapya biber (doğranmış)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Maydanoz (ince kıyılmış)

Sebzeler:

  • 3-4 adet patates (elma dilimi formunda doğranmış)
  • 2-3 adet kırmızı kapya biberi
  • 2-3 adet yeşil biber

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

İzmir Köftesi (Tencerede) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte gereçlerini bir kaba alın ve güzelce yoğurun.
  2. Yoğurduğunuz harçtan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle oval form verin.
  3. Doğradığınız patatesleri ve biberleri yavaşça kızartın. Hafif renk alması kâfi.
  4. Köfteleri de yavaşça kızartın.
  5. Geniş bir tencereye bir patates, bir köfte biber olacak halde yerleştirin.
  6. Bir kasede salça, su, tuz ve baharatları karıştırın.
  7. Hazırladığınız sosu köfte ve patateslerin üzerine gezdirin.
  8. Tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirin. (patatesler büsbütün yumuşayana kadar).
  9. Yanına pilav yahut taze bir salata çok yakışır.Afiyet olsun!.

İzmir Köftesi (Tencerede) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mango Soslu Tabuk
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cantık Pide
Sağlıklı Fit Kurabiye
Havuç Topları
Biberli Kuru Fasülye
El Açması Baklava
Yeşil Mercimekli Ve Arpa Şehriye Çorba
Hdabla | © 2025 |