İzmir Köftesi (Tencerede)

İzmir Köftesi (Tencerede) Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için:
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 dilim bayat ekmek içi (ıslatılıp sıkılmış)
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kırmızı kapya biber (doğranmış)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Maydanoz (ince kıyılmış)
Sebzeler:
- 3-4 adet patates (elma dilimi formunda doğranmış)
- 2-3 adet kırmızı kapya biberi
- 2-3 adet yeşil biber
Sos için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
İzmir Köftesi (Tencerede) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte gereçlerini bir kaba alın ve güzelce yoğurun.
- Yoğurduğunuz harçtan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle oval form verin.
- Doğradığınız patatesleri ve biberleri yavaşça kızartın. Hafif renk alması kâfi.
- Köfteleri de yavaşça kızartın.
- Geniş bir tencereye bir patates, bir köfte biber olacak halde yerleştirin.
- Bir kasede salça, su, tuz ve baharatları karıştırın.
- Hazırladığınız sosu köfte ve patateslerin üzerine gezdirin.
- Tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirin. (patatesler büsbütün yumuşayana kadar).
- Yanına pilav yahut taze bir salata çok yakışır.Afiyet olsun!.
İzmir Köftesi (Tencerede) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









