Cevizli Güllaç

Cevizli Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) paket güllaç ( 300 gram paket )

Süslemek için:

  • Ceviz yahut antep fıstığı

Cevizli Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ve şeker tencereye alınır.
  2. eker eriyene kadar karıştırılır.
  3. Tencere ocağa alınır ve ısıtılır.
  4. Kaynak süt güllaçları hamurlaştıracağı için sütün kaynamaması gerekir.
  5. Uygun bir tepsiye güllaç yaprakları tek tek dizilir.
  6. Sıcak süt kepçe yardımı ile güllaç yapraklarının ortalarına gezdirilir.
  7. Süt ve güllaçlar bitene kadar devam edilir.
  8. İlk sıcaklığı çıkınca buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirilir.
  9. Dilim dilim kesilir ve ceviz yahut antep fıstığı ile süsleyip servis edilir. Afiyet olsun.

☆Cevizi evvelden konulması güllaçın kararmasına neden olabilir. O yüzden servis öncesi ek edilmeli.

☆Şekerli sevenler 1/2 su bardağı daha şeker ilave edebilir.

☆Tepsinizin büyüklüğüne ve biçimine nazaran güllaç yaprakları bölünebilir.

Cevizli Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Redvelvet Pasta (Rengide Tadıda Efsane)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Omlet
Farklı Lezzetli Yumurtalı Kahvaltı
Mayasız Sıvı Yağlı Dereotlu Poğaça (Videolu)
Haşhaş Ezmeli Revani
Kahveli Bisküvi
Bakladan Tatlı (Yalancı Kestane Şekeri)
Hdabla | © 2025 |