Antep Usulü Yağlı Köfte

Antep Adabı Yağlı Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı simit
  • 6 diş sarımsak
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane limon
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tane domates
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 2 yemek kaşığı salça

Sosu için;

  • 1.5 su bardağı zeytinyağı

Antep Metodu Yağlı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak sarımsağı soğanı soyup limonu domates i de doğrayalım.
  2. Daha sonra simidi bir kaba alalım tüm materyalleri ekleyelim.
  3. Su koymadan bir 10 dakika yoğuralım.
  4. Daha sonra azar azar suyunu ekleyelim ve yumuşayınca maydanozları doğrayıp, üzerine dökelim birazda pul biber ekleyelim.
  5. Kızmış olduğumuz zeytinyağını da üzerine dökelim ve tekrar yoğurup, servis edelim.

Antep Tarzı Yağlı Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Semizotu Salatası
Damla Sakızlı Dibek Kahvesi
Airfryerde Browni Kek
Kıymalı Rulo Patlıcan
Yaban Mersinli Amerikan Cookie – (Blueberry Cookie)
Soğan Yahnisi
Hdabla | © 2025 |