Antep Usulü Yağlı Köfte
Antep Adabı Yağlı Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı simit
- 6 diş sarımsak
- 1 tane kuru soğan
- 2 tane limon
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tane domates
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 2 yemek kaşığı salça
Sosu için;
- 1.5 su bardağı zeytinyağı
Antep Metodu Yağlı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sarımsağı soğanı soyup limonu domates i de doğrayalım.
- Daha sonra simidi bir kaba alalım tüm materyalleri ekleyelim.
- Su koymadan bir 10 dakika yoğuralım.
- Daha sonra azar azar suyunu ekleyelim ve yumuşayınca maydanozları doğrayıp, üzerine dökelim birazda pul biber ekleyelim.
- Kızmış olduğumuz zeytinyağını da üzerine dökelim ve tekrar yoğurup, servis edelim.
Antep Tarzı Yağlı Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










