Antep Usulü Yağlı Çiğ Köfte

Antep Tarzı Yağlı Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2adet kuru soğanın rendesi
- 2 domatesin rendesi
- 3 diş sarımsak rendesi
- 1 küçük haşlanmış patates rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet doğranmış limon
- 5 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tarçın
- 5 kol yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağ
Antep Metodu Yağlı Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yeşil soğan ,maydanoz hariç tüm malzemeyi güzelce bir 10- 15 dakika ortada bir elinizi suya batırarak yoğurun .
- Limonun kabuklarını alın atın ,1 çay bardağı zeytinyağı ocakta kızdırıp köfteye döküp yoğurmaya devam edin.
- 10 dakika daha yoğurup incecik doğranmış yeşil soğanı ,maydanozu ekleyip ,bir iki yoğurun.
- Köftemiz hazır, yanında bol marul ,turp ,turşu, biber, limon ,ayran biz köfteyi marul turp turşu ile lavaşa sarıp, akşam yemeği olarak yedik enfes 👌👌👌👌👌👌👌👌.
Antep Yolu Yağlı Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












