Antep Usulü Yağlı Çiğ Köfte

Antep Tarzı Yağlı Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 2adet kuru soğanın rendesi
  • 2 domatesin rendesi
  • 3 diş sarımsak rendesi
  • 1 küçük haşlanmış patates rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet doğranmış limon
  • 5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 5 kol yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağ

Antep Metodu Yağlı Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yeşil soğan ,maydanoz hariç tüm malzemeyi güzelce bir 10- 15 dakika ortada bir elinizi suya batırarak yoğurun .
  2. Limonun kabuklarını alın atın ,1 çay bardağı zeytinyağı ocakta kızdırıp köfteye döküp yoğurmaya devam edin.
  3. 10 dakika daha yoğurup incecik doğranmış yeşil soğanı ,maydanozu ekleyip ,bir iki yoğurun.
  4. Köftemiz hazır, yanında bol marul ,turp ,turşu, biber, limon ,ayran biz köfteyi marul turp turşu ile lavaşa sarıp, akşam yemeği olarak yedik enfes 👌👌👌👌👌👌👌👌.

Antep Yolu Yağlı Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Puf Dereotlu Poğaça
Yazın En Kolay Fresh Tatlısı Asude
Sekilli Kurabiyeler
Yoğurtlu Şalgam Salatası
Peynir Kremalı Havuçlu Kek
Kaşık Pasta (Efsane)
Hdabla | © 2025 |