Fırında Sebzeli Tavuk Sote

Fırında Sebzeli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 4 adet patates
  • 4 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz tepeleme
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su

Fırında Sebzeli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsü yıkanır, kuşbaşı halinde doğranır.
  2. Tuz bir bardak su ile ocağa alınır ve suyu çekilinceye kadar haşlanır.
  3. Diğer yandan patates soğan soyulur kuşbaşı formunda doğranır domatesler dilimlenir, biberler de doğranarak tepsiye alınır.
  4. Diğer kalan tüm materyaller suyu çekilen tavuk göğsü ile birlikte harmanlanıp tepsiye yayılır.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirilir yemeye hazır demeyecekler.Afiyet olsun😊.

Fırında Sebzeli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Ebruli Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekler Pasta
Çilekli Pasta
Mercimek Çorbası
İç Pilavlı Dana Kavurma
Kakaolu Çatlak Kurabiye
Tarsus Gevreği (Orijinal)
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet