Fırında Sebzeli Tavuk Sote

Fırında Sebzeli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü
- 4 adet patates
- 4 adet domates
- 2 adet soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 diş sarımsak rendelenmiş
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tuz tepeleme
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
Fırında Sebzeli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsü yıkanır, kuşbaşı halinde doğranır.
- Tuz bir bardak su ile ocağa alınır ve suyu çekilinceye kadar haşlanır.
- Diğer yandan patates soğan soyulur kuşbaşı formunda doğranır domatesler dilimlenir, biberler de doğranarak tepsiye alınır.
- Diğer kalan tüm materyaller suyu çekilen tavuk göğsü ile birlikte harmanlanıp tepsiye yayılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirilir yemeye hazır demeyecekler.Afiyet olsun😊.
Fırında Sebzeli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



