Antep Tava
Antep Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 3 adet domates
- 2 adet patlıcan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 13 adet arpacık soğan
- 5 diş sarımsak
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 125 ml sıvı yağ
- 125 ml su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
Antep Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın, tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün.
- Domates, yeşil biber ve kapya biberi iri iri doğrayın.
- Arpacık soğanların kabuklarını soyun, sarımsakları bütün bırakın.
- Geniş bir fırın tepsisine kuşbaşı et, doğranmış sebzeler, arpacık soğan ve sarımsakları yerleştirin.
- Sos için; salçaları, sıvı yağı, suyu ve baharatları bir kasede karıştırın.
- Hazırladığınız sosu tepsideki gereçlerin üzerine gezdirin ve güzelce karıştırın.
- Önceden ısıtılmış 200°c fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
- Etler yumuşayıp sebzeler düzgünce piştikten sonra sıcak servis edin.
Antep Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








