Mayasız Kolay Pişi

Mayasız Kolay Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un ( yumuşak bir hamur olacak)
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Mayasız Kolay Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçleri ekleyip güzelce yoğuralım.
- Hamuru 10 dakika beklettikten sonra tezgahın üzerine un serpelim ve hamuru tezgaha alalım.
- Hamurun üzerine de un serpelim bu sayede kolay kolay açılabilecek.
- Önce elimizle sonra merdaneyle çok ince olmayacak şekilde genişletelim.
- Çay bardağıyla yuvarlak şekiller verelim isterseniz bütün hamuru bıçakla küçük parçalar keserek tek seferde şekil verebilirsiniz.
- Kızgın yağda şekil verdiğimiz hamuru artlı önlü pişirelim.
- Pişen pişileri servis tabağına alalım.
- Sıcak sıcak çabucak yiyin🥳 bir defa yaparsanız bağımlısı olabilirsiniz o kadar güzel oluyor😍 Şimdiden denemek isteyen herkese afiyet olsun🥳 daha fazlası için beni takip etmeyi unutmayın.
Mayasız Kolay Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

