Antakya Usulü Kısır (Bu Tarifi Deneyin)

Antakya Yordamı Kısır (Bu Tanımı Deneyin) İçin Malzemeler
- 4 çay bardağı ince bulgur
- 1 tane kuru soğan
- 1 demet yeşil soğan
- 4 adet domates (ben rende olarak kullanıyorum siz isterseniz ufak ufak doğrayabilirsiniz)
- 1 bağ maydanoz
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- Zeytinyağı
- Nar ekşisi
- Tuz
- 1 tutam reyhan
- Acı salça (isteğe göre)
- Limon
Antakya Yolu Kısır (Bu Tanımı Deneyin) Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ince bulgurumuzu yoğurma tepsimize ölçerek koyup üstüne 1 çay bardağına yakın sıcak su ekleyip 3-5 dk bekletelim.
- Ardından üzerine baharatlarımızı koyup yoğurmaya başlayalım ve domatesimizi ekleyelim.
- Güzelce yoğurduktan sonra üzerine kuru soğanı ekleyip yoğurmaya devam edelim.
- Salçamızı ekledikten sonra tekrar yoğuracağız.
- Bu adımda tadına bakabiliriz bulgurun güzel yoğurulmuş olması lazım ağzımıza kıtır kıtır geliyorsa yoğurmaya devam edeceğiz.
- İnce ince doğradığımız yeşil soğanımızı ve maydanozu ekleyelim biraz avcarlayıp üzerine nar ekşisi ve zeytinyağını dökelim.
- Limon suyu ekleyip damak tadımıza nazaran ayarlayalım.
Antakya Adabı Kısır (Bu Tanımı Deneyin) Fotoğraflı Yapılışı




