Buzluk Poğaçası (Misafir Kurtarıcısı)

Buzluk Poğaçası (Misafir Kurtarıcısı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı maden suyu
- 1.5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı ılık süt
- Aldığı kadar un (ben 6 su bardağı un ekledim ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz)
İç harcı için;
- Kaşar peyniri
Üzeri için;
- Yumurta sarısı ve dilerseniz susam
Su bardağı ölçüm 200 ml klasik su bardağı
Buzluk Poğaçası (Misafir Kurtarıcısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımıza maya,şeker ve sütü alıp güzelce karıştırıyoruz.
- Un hariç öteki tüm materyalleri de ek edip güzelce karıştırıyoruz.
- Un yavaş yavaş eklenerek yoğurulur. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde etmeliyiz.
- 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamur form verilip iç materyali eklenip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve 30 dakika daha tepsi mayasına bırakılır.
- Daha sonra streçleyip poşete geçirirler ve derin dondurucuya atılır.
- Pişirmek istediğiniz vakit, üzerine yumurta sarısı sürülür ve buzu çözülmeden fırına atılır.
- Önceden ısıtılmış 190° fırında kızarana kadar pişirilir.
- Yumuşacık puf puf kabaran poğaçalar 🙂 katiyen denemenizi önerebilirim kusursuz oluyor🌸🩷.
Deneyecekler şimdiden afiyet olsun🫶🏻.
Buzluk Poğaçası (Misafir Kurtarıcısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










