Annemin Nevzine Tatlısı

Annemin Nevzine Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 6 kaşık tahin
  • 1 çay kaşığı silme tuz
  • 1 çay kaşığı silme kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı silme şeker
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz
  • Alabildiği kadar un

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı pekmez

Annemin Nevzine Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eritin. Bütün sıvı malzemeyi katın karıştırın.
  2. Ununu ve kalan başka katı materyalleri katın. En son ceviz katılacak.
  3. Fırın tepsisine yayın. (ben hamuru tepside hazırlıyorum. )
  4. Üzerine çatalla çizikler yapıp dilimlerine kesin.
  5. 170 derecede pişirin.
  6. Şekerle suyu 10 dk kaynatın.
  7. Altını kapatınca pekmezi dök karıştırın, soğumaya bırakın.
  8. Tatlı pişince fırından çıkar soğusun.
  9. Şerbette tatlıda soğuk olacak. Afiyet olsun.

Annemin Nevzine Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Cevizli Kek
Peynirli Poğaça
Pastane Usulü Kurabiye
Gırniş (Çerkez Yemeği)
Krep Pasta
Meşhur Malatya Kiraz Yaprağı Köftesi
Hdabla | © 2025 |