Annemin Nevzine Tatlısı
Annemin Nevzine Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 6 kaşık tahin
- 1 çay kaşığı silme tuz
- 1 çay kaşığı silme kabartma tozu
- 1 çay kaşığı silme şeker
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz
- Alabildiği kadar un
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı pekmez
Annemin Nevzine Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritin. Bütün sıvı malzemeyi katın karıştırın.
- Ununu ve kalan başka katı materyalleri katın. En son ceviz katılacak.
- Fırın tepsisine yayın. (ben hamuru tepside hazırlıyorum. )
- Üzerine çatalla çizikler yapıp dilimlerine kesin.
- 170 derecede pişirin.
- Şekerle suyu 10 dk kaynatın.
- Altını kapatınca pekmezi dök karıştırın, soğumaya bırakın.
- Tatlı pişince fırından çıkar soğusun.
- Şerbette tatlıda soğuk olacak. Afiyet olsun.
Annemin Nevzine Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









