Gırniş (Çerkez Yemeği)

Gırniş (Çerkez Yemeği) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk

Hamuru için;

  • 2 kase un
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Su

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 baş sarımsak (sarımsağı bol bir yemek)
  • 1 orta uzunluk limon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Su

Gırniş (Çerkez Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün tavuğu evvel düdüklüde 40 dakikada haşladım (yeni düdüklülerde daha süratli da pişirebilirsiniz)
  2. Haşlanan tavuğu kemiğinden ayırıp, didikliyoruz.
  3. Hamuru için; bir kaba yumurta kırıyoruz. 2 kase un ekliyoruz, tuzunu da atıp hamurunu yoğuruyoruz (mantı hamuru üzere katı bir hamur olacak)
  4. Hamurdan bir yumak yapıp oklavayla kalınca açıyoruz. Açtığımız hamuru yaklaşık 1. 5-2 parmak eninde şeritlere ayırıyoruz. O şeritleri de sonra eninin yarısı uzunluğunda tekrar kesip dikdörtgen hamurlar elde ediyoruz.
  5. İki parmak yardımıyla hamurun üstünden bastırmaya başlayarak aşağı kadar bastırıp hamurun kıvrılmasını sağlıyoruz.
  6. Daha sonra suyunu bir tencerede kaynatıp.
  7. Yaptığımız hamurları haşlıyoruz. (yaklaşık 15 dk)
  8. Sosu için; bir baş sarımsağı ezip tereyağında pişirmeye başlıyoruz. Salçalarını ve baharatını katıp sosunu hazırlıyoruz. Hamuru büsbütün süzüp ocaktan alıyoruz.
  9. Kaynayan tavuk suyunu hamurun üzerine ekliyoruz. Didiklediğimiz tavukları da üzerine ekliyoruz.
  10. En son olarak hazırladığımız sosu da üzerine ekleyip sunuma hazır hale getiriyoruz. Tercihe nazaran limonu tencerede sıkabilir yahut sofrada tercihe bırakabilirsiniz. Yemeğimiz servise hazır afiyet olsun👌

Gırniş (Çerkez Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Beyti Kebabı (En Basitinden/Yalancı)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Sufle
Karınca Tatlısı
Tahinli Kurabiye
Domatesli Biberli Omlet
Saray Kebabı
Sömelek Köfte (Az Ölçülü)(Videolu)
Hdabla | © 2025 |