Anne Kurabiyesi

Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet limon rendesi
  • 5 su bardağı un

Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak çırpma kabına yumurta ,sıvı yağ ve yoğurdu hoş bir biçimde çırpalım.
  2. Ardından üzerine toz şeker vanilya limon rendesi kabartma tozu ve unun bir kısmını ek ederek spatula ile karıştıralım.
  3. Unun kalanını da yavaş yavaş ek ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  4. Hafif ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp biraz toz şekere batırıp tepsimizde dizelim.
  5. Ardından öndecen 175 derece ısıtmış olduğumuz fansız fırında 20 ile 25 dakika ortasında pişirelim.

Deneyecek olanlara afiyet olsun☺️.

Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Bükme Kol Böreği
Kuru Köfte (Lezzet Dolu)
Gün Tabağı
Portakallı Şekerpare
Sulu Köfte
Pişi Tarifi
Hdabla | © 2025 |