Anne Kurabiyesi
Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet limon rendesi
- 5 su bardağı un
Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak çırpma kabına yumurta ,sıvı yağ ve yoğurdu hoş bir biçimde çırpalım.
- Ardından üzerine toz şeker vanilya limon rendesi kabartma tozu ve unun bir kısmını ek ederek spatula ile karıştıralım.
- Unun kalanını da yavaş yavaş ek ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Hafif ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp biraz toz şekere batırıp tepsimizde dizelim.
- Ardından öndecen 175 derece ısıtmış olduğumuz fansız fırında 20 ile 25 dakika ortasında pişirelim.
Deneyecek olanlara afiyet olsun☺️.
Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









