Anne Keki
Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı yoğurdun suyu
- 1 çay kaşığı kadar karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı kadar un
- 1 çay bardağı robottan çekilmiş ceviz
Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un kekin çırpılacağı kaba alınıp ortası açılır.
- Yumurta ,şeker,sıvı yağ, yoğurt,yoğurt suyu,kabartma tozu,karbonat eklenip çırpılır.
- Cevizde eklenip tekrar çırpılır.
- Yuvarlak borcam yahut borcam büyüklüğünde çelik tepsi sıvı yağla yağlanır. Kek harcı tepsiye dökülür.
- Önceden ısıtılmamış davul fırında kek kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











