Anne Keki

Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı yoğurdun suyu
  • 1 çay kaşığı kadar karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı kadar un
  • 1 çay bardağı robottan çekilmiş ceviz

Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un kekin çırpılacağı kaba alınıp ortası açılır.
  2. Yumurta ,şeker,sıvı yağ, yoğurt,yoğurt suyu,kabartma tozu,karbonat eklenip çırpılır.
  3. Cevizde eklenip tekrar çırpılır.
  4. Yuvarlak borcam yahut borcam büyüklüğünde çelik tepsi sıvı yağla yağlanır. Kek harcı tepsiye dökülür.
  5. Önceden ısıtılmamış davul fırında kek kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Soslu Gül Böreği (Videolu)
Salata Tadında Havuç Tarator
Pratik Ay Mantı
Kıvamı İpek Gibi Krem Karamel Tarifi – ( Creme Caramel – Fransız Mutfağı ) (Videolu)
Karnabaharı Sevdiren Tarif
Cevizli Mor Lahana Mezesi
Hdabla | © 2025 |