Karnabaharı Sevdiren Tarif

Karnabaharı Sevdiren Tanım Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg karnabahar
Sos gereçleri;
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 silme çorba kaşığı un
- 1/2 (yarım) su bardağından az sıvı yağ
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Karnabaharı Sevdiren Tanım Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı çiçeklerine ayırdıktan sonra yıkayıp kaynayan tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayalım, süzelim.
- Kaşar hariç sos materyallerini derin bir kasede karıştıralım.
- Tepsimize bir kaşık sıvı yağ sürelim, un serpelim.
- Karnabaharları sosa batırıp tepsiye dizelim.
- 200°c de ısıttığımız fırında yarım saat kızartalım.
- Üzerine kaşar rendesini dökelim, kaşarlar eriyinceye kadar fırında tutalım.
- Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edelim. ♡Afiyet olsun ♡.
Karnabaharı Sevdiren Tanım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







