Salata Tadında Havuç Tarator

Salata Tadında Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet orta uzunluk havuç
- 7 -8 adet kornişon turşu
- 1 paket konserve mısır
- 3 su bardağına yakın süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 2-3 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demet dereotu
- 3 adet orta uzunluk közlenmiş kırmızı biber
Salata Tadında Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçları ve sarımsağı rendeliyoruz tavaya sıvı yağı yada zeytinyağını alıp soteliyoruz .
- Tuzunuda ekleyip havuçlar öldükten sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Ardından dere otunu, turşuyu, közlenmış biberi küçük küçük doğruyoruz, mısırıda ekliyoruz.
- Yoğurtla mayonezi karıştırıp soğuyan havuç ve öteki gereçlerle hepsini buluşturuyoruz.
- En son sos tavasında kırmızı toz biber yakıp üzerine gezdiriyoruz isteğe bağlı olarak toz biberi yakma vaktinde cevizle buluşturabilirsiniz cevizde çok yakışacaktır. Afiyet olsun 🌸.
Salata Tadında Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


