Analı Kızlı

Analı Kızlı Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için:

  • 150 gram kıyma eti
  • Kuru maydanoz
  • 2 yemek kaşığı hafif tepeleme domates salçası
  • Tuz
  • Sarımsak tozu
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • Köri baharatı
  • Kekik
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Hamuru için:

  • 2 çay bardağı kısırlık yahut içli köftelik bulgur
  • Islatmak için 2,5 çay bardağı kaynar su
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardak su (yoğurmak için)
  • 1 yemek kaşığı silmeye yakın tuz
  • 2-2,5 çay bardağı un

Salçalı sulu sosu için:

  • 1 kuru soğan küçüğe yakın (ufakça doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 8 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası

Analı Kızlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kaba ince bulgur konur, üzerine kaynar su sökülür ve üzeri kapalı aṣağı üst 20 dakika dinlendirilir.
  2. Bulgur dinlenirken uygun bit tava tencereye kıyma eti konur, suyunu salıp çekene kadar karıştırarak kavrulur. ! ocak ıssısı orta derecenin bir üstü olmalı. Suyunu çektikten sonra sıvı yağ ve soğan eklenir ve karıṣtırarak kavrulması sağlanır. Soğanlar kavrulduktan sonra salça, tuz ve baharatlar eklenir. Salça bir kaç dakika karıṣtırarak kavrulur ve tuzu denetim edilir. Isteğe nazaran yarım çay bardak su eklenir bir kere karıṣtırdıktan sonra kenara alınır.
  3. Dinlenen hamura un, yumurta, tuz ve su eklenir. El ile biraz karıştırılır ve denetimli bir formda un eklenerek yoğurulur.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünden modül koparıp avuç içinde yuvarlayın, şayet öylece kalıyor ise hamur tamamdır.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünden daha küçük hamur koparılır el ile yuvarlanır, sonra bastırılır, böylelikle elinizde yuvarlak düz hamur olacaktır. Size tavsiyem her beze açılmasında parmak uçlarınızı sıvı yağ ile hafif yağlayın yahut parmak uçlarınızı ıslatın, böylelikle hamur elinize yapıṣmayacaktır lakin size tavsiyem yağ ile açmanız.
  6. Kıyma harcından çay kaşığı ile iç harcı alınır ve hamur içine konur. Sol elimizde hamur var ise sağ elimizin parmaklarını kullanarak yuvarlak hamur kapatılır. Hamurun her tarafı kapatılmıṣ olması gerekiyor, şayet çok ince açtıysanız hamurdan minik kesim koparıp üzerine ekleye bilirsiniz. Daha kolay yol ise baṣ ve iṣaret parmağı ortasından hamutu yuvarlayıp kapatmak. Küçük içli köfteleri yağlanmıṣ tabaklara konur şayet yağlamazsanız yapıṣır. Ortada iç harçsız fındık büyüklüğünde köftrde yuvarlanır.
  7. Köfteler hazırlandıktan sonra tencereye sıvı yağ konur. ! ocak ıssısı orta derecenin bir üstü olmalı.
  8. İçerisine ufakça doğranmış kuru soğan eklenir ve karıṣtırarak kavrulur. Köftelerin hepsini alması için küçük tencere tercih etmeyiniz.
  9. Soğan kavrulduktan sonra su, karabiber, tuz eklenir ve karıṣtırılır.
  10. Suyun kaynamasına yakın iç harcından kalan konur ve dikkatlice tek tek küçük köfteler tencereye konur.
  11. Köfteleri tencereye katarken köftelerin üst üste gelmemesine dikkat edin.
  12. Karıṣtırmak gerekirse tahta kaṣık kullanın ve yavaṣ olun, aksi halde köfteler kırılır.
  13. Kaynamaya baṣladıktan sonra ocak ıssısı en aza düṣürülür ama fokurdaması gerekiyor! ve üzeri kapalı 10-15 dakika piṣmeye bırakılır.
  14. Piṣme esnasında ortada 1 yahut 2 defa yapıșmaması için çok yavaṣ karıṣtırılır. Yemek piṣikten sonra en az 20 dakika dinlendirirseniz lezzetini arttırmıṣ olursunuz.

Deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet olsun

Analı Kızlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeni Cacık Tarifi
Orijinal Kfc
Dondurulmuş Lorlu Orman Meyveli Barlar
Süt Helvası
Yulaflı Sabah Kahvaltısı
Dalgona Soğuk Kahve
Hdabla | © 2025 |